💡 Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - 11 Ιδέες αξιοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία💡

 ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΥΣ


1η Ιδέα:

1. Προβολή της βιντεοπαρουσίασης που παρουσιάζει βιβλία ήρωες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία! Δείτε εδώ πώς προβάλουμε ένα βίντεο στο Webex. Επιλέγουμε ένα από τα βιβλία που αναφέρονται και με βάση την περίληψη του βιβλίου κάνουμε εξ αποστάσεως δραστηριότητες με τους/τις μαθητές/τριές μας. 

2. Ζητάμε από τους/τις μαθητές/τριές μας να ζωγραφίσουν αυτό που αισθάνονται ακούγοντας και βλέποντας την περίληψη του βιβλίου τονίζοντας τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!

3. Ζητάμε από τους/τις μαθητές/τριές μας να ανεβάσουν στο Padlet της τάξης μας τη ζωγραφιά που έκαναν. Δείτε εδώ πώς δημιουργούμε αξιοποιούμε ένα Padlet


2η Ιδέα

1. Περνάμε το λινκ της βιντεοπαρουσίασης που παρουσιάζει βιβλία ήρωες με με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία στο videolink για να έχουμε μια ασφαλή περιήγηση για τους/τις μαθητές/τριές μας. 

2. Αναρτούμε το link στην e-me ή στην e-class για να έχουν πρόσβαση οι μαθητές/τριες μας. 

3. Δίνουμε οδηγίες στα παιδιά. "Διαλέξτε ένα από τα βιβλία που παρουσιάζονται, προσπαθήστε να κάνετε μία ζωγραφιά, μία αφίσα, ένα βίντεο, μία παρουσίαση ή κάτι άλλο που θέλετε με ένα ωραίο μήνυμα για να δείξουμε πόσο αγαπάμε τη διαφορετικότητα και πόσο νοιαζόμαστε για τους ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ του βιβλίου που διαλέξατε!! 

4. Ανεβάστε τις όμορφες δημιουργίες σας στο Padlet της τάξης μας.



Ακόμη 9 ιδέες αξιοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από τη Συνεργασία Εκπαιδευτικών Σελίδων:

📓 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ από την dwroulit@teacher

https://drive.google.com/file/d/1zRLcQQAx9Un7ErTdHl_DYbJI89CfIiBt/view 📕 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ από τον Μαυροπίνακα

https://drive.google.com/file/d/1y1oaBu31wdGOOX1jHg2JSgQfNYLOC0-I/view 📙 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ & ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΥΣ από την Τάξη Μαγική :
https://taximagiki.blogspot.com/2021/03/blog-post.html 📘 ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ από το Μπλε τετράδιο https://www.artsteps.com/explore 📗 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟ από το Teacherini: https://drive.google.com/file/d/1eTmTnZC4TY3a8EoPIE-4udQY-YdvC72P/view 📙 ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Πώς σώθηκε το τελευταίο βιβλιοπωλείο από την ComicTales & την Tranou Education https://youtu.be/JG5rT02G8pU

Καλή αξιοποίηση!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου