🧩 Παιχνίδι Γεωμετρίας: Μάντεψε τι είμαι!


Το γνωστό μας επιτραπέζιο παιχνίδι με τις πλαστικές κορδέλες στο κεφάλι τώρα και για τη σχολική τάξη, για να εμπεδώσουμε τις γεωμετρικές έννοιες παίζοντας!!! 


ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ - ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΙ ΕΙΜΑΙ!

 

Περιγραφή παιχνιδιού:

Μπορείτε να εκτυπώσετε τις κάρτες γεωμετρίας σε χαρτόνι κι έπειτα να τις πλαστικοποιήσετε. Για κορδέλες θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις πλαστικές κορδέλες του αυθεντικού επιτραπέζιου παιχνιδιού ή να δημιουργήστε δικές σας με λωρίδες χαρτονιού. Αν δημιουργήσετε δικές σας κάνετε το εξής: Κόβετε σε λωρίδες χαρτόνια Α4, ενώνετε δύο λωρίδες χαρτονιού και πάνω στο κεφαλάκι κάθε παιδιού, το προσαρμόζετε να εφαρμόζει και το συρράπτετε εκεί που είναι εντάξει για κάθε παιδί. Μετά με δύο συνδετήρες στερεώνετε την κάθε κάρτα στην κορδέλα και… είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το παιχνίδι.

 

Κάθε παιδί – παίκτης/τρια βάζει την κορδέλα στο κεφάλι του. Έπειτα, αφού κλείσει τα μάτια του, διαλέγει μια κάρτα γεωμετρίας και τη δίνει στον δάσκαλό/α του, ο/η οποίος/α θα τον/τη βοηθήσει να στερεώσει την κάρτα του στην κορδέλα.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να μαντέψει το κάθε παιδί τη γεωμετρική έννοια που έχει στο κεφάλι του, κάνοντας ερωτήσεις στους συμμαθητές του, οι οποίοι μπορούν να απαντήσουν μόνο με ΝΑΙ ή ΟΧΙ.


Το σχολείο είναι χαρά και διασκέδαση! Ας παίξουμε για να μάθουμε!



Μπορείτε να εκτυπώσετε τις κάρτες γεωμετρίας από τα πιο κάτω:






Προσεχώς κι άλλες κάρτες!!!






































Κάντε εγγραφή στο κανάλι EdTech Teacher - Σπύρος Σπύρου και ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook για να ενημερώνεστε για ψηφιακά εργαλεία και βιντεομαθήματα για την εκπαιδευτική διαδικασία.





 

Σχόλια