🎥 Δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης


Η τεχνητή νοημοσύνη μας παρέχει μία πληθώρα εργαλείων για να δημιουργήσουμε ελκυστικά, εκπαιδευτικά βίντεο. 

Κάποια από αυτά τα εργαλεία είναι:

Canva: Η πλατφόρμα Canva μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το γενικό "στήσιμο" των βίντεο με τη χρήση προτύπων από τη βιβλιοθήκη της Canva for education και τη δική μας φαντασία.

Bing image creator: Tο Bing Image Creator είναι ένα "text to image" εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μας βοηθάει να δημιουργήσουμε μοναδικές εικόνες από μια απλή κειμενική περιγραφή, σε δευτερόλεπτα. Πληκτρολογούμε αυτό που επιθυμούμε και οι λέξεις μεταμορφώνονται σε μοναδικές εικόνες. Άρα, με αυτό το εργαλείο μπορούμε να δημιουργήσουμε τις εικόνες των αφηγητών μας (π.χ. ο Δίας να φοράει casual ρούχα, ένας κροκόδειλος αστροναύτης, ένα πάντα που κάνει σέρφινγκ κ.ά.).


VidnozΜε το Vidnoz μπορούμε να μετατρέψουμε στατικές εικόνες σε ομιλούμενες, να αφηγούνται δηλαδή οι ήρωες, τα avatars, το κείμενο που θέλουμε ανοιγοκλείνοντας το στόμα τους. Η μόνη προϋπόθεση είναι να είναι  ευδιάκριτα τα πρόσωπα των εικονιζόμενων στις εικόνες. Έτσι, μετατρέπουμε τις εικόνων των αφηγητών σε ομιλούμενες (βίντεο). Δείτε εδώ πώς: Vidnoz.

ElevenLabs: Με το ElevenLabs μπορούμε να προσθέσουμε όποιο κείμενο επιθυμούμε, να επιλέξουμε τη γλώσσα (ελληνικά), να διαλέξουμε τη φωνή που θέλουμε να αφηγηθεί το κείμενο και να δημιουργήσουμε mp3 αρχείο με τη φωνή που διαλέξαμε να αφηγείται το κείμενο που προσθέσαμε. Δείτε εδώ πώς: ElevenLabs

Μαγικό Στούντιο της Canva For Education: Με το Μαγικό στούντιο της Canva For Education μπορούμε να αφαιρέσουμε το φόντο από μία εικόνα ή ένα βίντεο, να αλλάξουμε τις διαστάσεις μιας εικόνας, να σβήσουμε κάτι από μια εικόνας κ.ά. 

Μαγικά Μέσα Canva: Δημιουργία εικόνων για τα βίντεο.

QuikTime του iMac: Για καταγραφή σε βίντεο της οθόνης μου.

123apps: Για επεξεργασία των ηχητικών που δημιούργησα. Κόψιμο – Ράψιμο.

Clipchamp: Για τη δημιουργία υποτίτλων στα βιντεάκια.

DupDub: Με το 𝓓𝓾𝓹𝓓𝓾𝓫 𝓢𝓽𝓾𝓭𝓲𝓸 μπορούμε να κάνουμε τα πιο κάτω:

𝓥𝓲𝓭𝓮𝓸: AI Avatar, Video Editing,Video Translation, Video Downloader, Video Recording

𝓐𝓾𝓭𝓲𝓸: AI Voiceover, Instant Voice Cloning, Professional voice cloning, Voice Store

𝓣𝓮𝔁𝓽: AI Transcription, AI Subtitles, AI Writing, Subtitle alignment


Παραδείγματα δημιουργίας με τα πιο πάνω εργαλεία:














Σχόλια